Vakblad Didactief

Didactief-dec-2013Voor het vakblad Didactief heb ik een portret gemaakt van de illustrator Remco Schoppert. Remco won de OnderwijsTopTalentPrijs 2013 voor zijn lessenserie en Didactief wilde graag een interview plaatsen. Het blad had hiervoor een een foto van Remco nodig voor een witte achtergrond.

Remco benaderde mij dat hij geen standaard witte achtergrondfoto wilde maar iets speciaals, iets wat bij zijn vakgebied als illustrator paste. Er was maar weinig tijd, want de foto moest maandag bij de redactie zijn en het was nu al vrijdag. Ik stelde voor dat we hem zaterdagmiddag achter een tekentafel met een lampje en raar behangetje gingen zetten. Die zaterdagochtend ben ik mijn schuur ingedoken en heb daar wat oude planken gezaagd, snel gaatjes geboord en het hele zwikkie in elkaar geschroefd. Uiteindelijk hebben, Remco en ik, bijna de hele middag foto’s gemaakt in mijn kleine studio. Toen maandagochtend de foto’s bij de redactie lagen, kreeg ik de volgende reactie:

“We gaan de staande foto plaatsen in het decembernummer. Prachtig zijn ze, heb net op je site gekeken en ik hou je in gedachten voor de toekomst.”

Hartelijke groet, Marieke Halmos

Beeld- en eindredacteur”