LinkedIn Profielfoto

LinkedIn Profielfoto van Henry Faber

Het gebruik van Social Media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter worden steeds belangrijker. Niet alleen voor ondernemers, maar tegenwoordig ook steeds meer voor particulieren die een nieuwe baan zoeken. Een goede LinkedIn profielfoto zegt iets over je persoonlijkheid, je professionaliteit en dat van je bedrijf.

Je laat zien dat je tijd en geld hebt geïnvesteerd voor een professionele portretfoto. Gebruik je toch liever een vakantiekiekje, dan bestaat er een grote kans dat je doelgroep afhaakt.

Bekijk portfolio

Werkwijze

Vaak zijn mensen gespannen en gehaast en dat zie je helaas altijd terug in de foto. Mijn doel is de persoon eerst op zijn gemak te stellen voordat ze ik ze de foto zet. Het is niet ongewoon dat een sessie bij mij een uur kost.

We kiezen samen de beste foto uit welke ik ga nabewerken. Deze foto stuur vervolgens toe in volledige resolutie samen met een factuur.

Maak nu een afspraak!

Verschillende soorten profielfoto’s

Er zijn verschillende stijlen mogelijk in de portretfotografie. Simpel gesteld kunnen we kiezen voor een lichte achtergrond of een donkere achtergrond. De donkere heeft meer een zakelijk editorial gevoel. Alsof het zo uit een magazine is gehaald naast een goed interview.

En de lichte achtergrond heeft meer een frisse reclame look. Dit kan heel erg mooi zijn als een creatief zwart wit portret.

Elke kleur schijnt zijn eigen symbolische betekenis te hebben. Vaak vindt men dat blauw betrouwbaar staat, zwart staat voor macht en mysterie en rood is juist rebels.

LinkedIn Profielfoto met een witte achtergrond

Witte achtergronden worden heel veel gebruikt bij linkedIn profielfoto’s, dus als je wilt opvallen is het misschien beter een andere kleur te kiezen.

Tips voor de fotoshoot

 1. Je haar
  Zorg dan dat je voor je profielfoto shoot nog even naar de kapper bent geweest zodat je er weer piekfijn uitziet
 2. Je kleding
  Denk goed na wat jullie willen uitstralen. Wat zouden jullie ook zou dragen als je een zakelijke afspraak hebt? Een effen kleur, liefst grijs of donkerblauw, staat het best op een foto met een donkere achtergrond. Eventueel met een mooi colbert en of een mooie stropdas met een rustig patroon.
 3. T-shirt
  Doe alstublieft geen t-shirt onder je overhemd. Dat zit wel erg lekker en is lekker warm maar het staat erg goedkoop op een foto.
 4. Extra kleding
  Neem voor de zekerheid een extra andere kleur overhemd, jasje en/of stropdas mee.